След сигнал от Varna24.bg за зловеща червена "река", която потече във

...
След сигнал от Varna24.bg за зловеща червена "река", която потече във
Коментари Харесай

След сигнал на Varna24.bg РИОСВ откри източника на червената река

След сигнал от Varna24.bg за зловеща алена "река ", която потече във варненско дере, от Регионална инспекция за опазване на околната среда Варна разпоредиха незабавна инспекция. Ето и резултатите от нея, изпратени до медията ни: 
РИОСВ-Варна и Басейнова дирекция "Черноморски регион " ревизираха сигнал за приключване на води, оцветени в алено. Те са били видяни в дере, преминаващо паралелно на бул. "Владислав Варненчик ". 
В инспекцията са взели участие и представители на "В и К Варна " ООД и общината. 
Извършен е оглед на дъждовната канализация и на индустриална база за парфюми и тоалетни артикули, в която се прави щемпел с багрила на водна основа.  При инспекцията е открито, че отпадъчните води от миялните пространства въз основата се извеждат в две точки, само че не е ясно къде са заустени. 
Не са показани документи, удостоверяващи мястото на отклоняване на отпадъчните води. На шефа на сдружението стопанисващо базата "Балев корпорейшън " ЕООД е обещано наставление. Той би трябвало в период до 28 февруари да показа в РИОСВ-Варна плановете по "В и К ".
На кмета на община Варна е обещано наставление да извърши проучване на дъждовната канализация за нерегламентирани включвания на отпадъчни води.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР